Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران با بیان اینکه در حال حاضر به واقع رژیم صهیونیستی یک رژیم نژادپرست است که مبتنی بر بردگی و تجارت برده فعالیت می‌کند، گفت: رفتار پلیس امریکا با سیاهپوستان از مصادیق برده داری به شمار می‌رود. خبرگزاری میزان - شورش بردگان در ۲۳ آگوست سال ١۷۹١ در جزیره هیسپانیولا در دریای کارائیب، جنبشی را به جریان انداخت که سرانجام به لغو برده داری منجر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی رغم اینکه در حال حاضر برده داری امری منسوخ شده و ناپسند به شمار می‌رود؛ اما در دنیای جدید شاهد نوعی جدید از برده داری تحت عنوان «برده داری نوین» هستیم که عموما این نوع از برده داری توسط کشور‌هایی صورت می‌گیرد که ادعای حقوق بشر دارند.

در این راستا، احمد مومنی راد، عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با میزان و به مناسبت این روز عنوان کرد: اولین بار در اعلامیه وین ۱۸۱۵ به منع برده داری و تجارت برده اشاره شد و بر این اساس برده داری ممنوع اعلام شد.

عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: در ادامه، کنوانسیون جلوگیری از برده داری و تجاره برده در سال ۱۹۲۶ تشکیل شد که در بند اول این کنوانسیون آمده است که هر گونه شرایطی که منجر به حق مالکیت بر یک شخص شود، ضد حقوق بشر تلقی می‌شود و این کنوانسیون نیز بر منع تجارت برده و برده داری اشاره می‌کند.

وی تصریح کرد: در اعلامیه حقوق بشر ۱۹۴۸ نیز به این موضوع پرداخته شده و در ماده چهار این اعلامیه، برده داری ممنوع اعلام شده است.

مومنی راد ضمن تعریف برده داری اظهار کرد: در حالتی که یک انسان از آزادی و اعمال اراده و ابتکار عمل خلع می‌شود و شخصیت انسانی آن نقض می‌شود و توسط دیگران مورد بهره برداری قرار می‌گیرد، برده داری می‌گویند؛ اما سئوال اینجاست که اکنون که برده داری در ظاهر منسوخ شده، آیا شاهد برده داری به شکل مدرن آن هستیم یا خیر؟

عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران عنوان کرد: زمانی که به دنیا نگاه می‌کنیم، متوجه می‌شویم که اگرچه ظاهرا برده داری و تجارت برده را نداریم؛ اما عملا برده داری به شکل غیر رسمی در بخش‌هایی از جهان در حال وقوع است.   بیشتر بخوانید: آخرین جلوه از حقوق بشر امریکایی در فرودگاه کابل نمود پیدا کرد وی با تشریح اقسام مختلف برده داری در جهان مدرن گفت: زمانی که قاچاق انسان برای اهداف گوناگون وجود دارد که این موضوع به نوعی برده داری نوین محسوب می‌شود. با اینکه نژادپرستی به نحو رسمی در دنیا ملغی شده است، اما همچنان شاهد رفتار‌های نژادپرستانه در دنیا به ویژه از سوی صهیونیست‌ها هستیم که به طور مستقیم ادعا می‌کنند که نژاد برتر هستند که این به نوعی برده داری نوین محسوب می‌شود.

مومنی راد با بیان اینکه در حال حاضر به واقع رژیم صهیونیستی یک رژیم نژادپرست است که مبتنی بر بردگی و تجارت برده فعالیت می‌کند، گفت: رفتار پلیس امریکا با سیاهپوستان از مصادیق برده داری به شمار می‌رود. رفتار پلیس امریکا نژادپرستی را تداعی می‌کند و این رفتار، گونه‌ای از برده داری نوین محسوب می‌شود.

عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در ادامه اذعان کرد: زمانی که اسلام آمد، برده داری وجود داشت، اما به تدریج و با مرور زمان و تنظیم مقررات و توصیه‌های اخلاقی، در یک بازه زمانی عملا برده داری را منسوخ کرد.

وی با بیان اینکه در برخی از نقاط جهان انسان برده فناوری‌های نوین شده است، اظهار کرد: انسان در قیاس با ابتدای زندگی خود در کره زمین به پیشرفت‌های بسیار قابل توجهی دست پیدا کرده؛ اما آیا این پیشرفت‌ها انسانیت انسان و اخلاق انسانی را ارتقاء داده است؟

وی گفت: یکی از اشکال مدرن برده داری این است که انسان در جهان مدرن برده تکنولوژی شده و بر این اساس، اخلاق و انسانیت را کنار گذاشته و سرمایه داران برای به دست آوردن پول بیشتر به اقدامات مختلفی از اقسام برده داری دست می‌زنند.

انتهای پیام/ برچسب ها: حقوق بشر برده داری نژادپرستی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: حقوق بشر برده داری نژادپرستی برده داری برده داری تجارت برده برده داری رفتار پلیس حقوق بشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۸۹۰۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش سازمان حقوق بشری از جنایت‌های رژیم صهیونیستی در رفح

دیده‌بان حقوق بشر اروپا-مدیترانه با اشاره به جنایت‌های جدید رژیم صهیونیستی در رفح نسبت به پیامدهای این امر هشدار داد.

به گزارش ایسنا، دیده‌بان حقوق بشر اروپا-مدیترانه در بیانیه‌ای تاکید کرد: دو روز بعد از آغاز کوچ اجباری مردم رفح توسط ارتش رژیم صهیونیستی و حمله زمینی به گذرگاه این شهر و تعطیلی آن، هشدار فاجعه انسانی خطرناک و چندجانبه در رفح آغاز شد. سیطره ارتش اشغالگر بر گذرگاه رفح و ممانعت از ورود کمک‌های انسانی از طریق این گذرگاه و همچنین گذرگاه کرم ابوسالم فاجعه قحطی و عمیق شدن بحران انسانی و غذایی را گسترده‌تر می‌کند. ممانعت از سفر مردم از طریق گذرگاه رفح به معنای بریدن تنها شاهرگ حیاتی ساکنان غزه و محرومیت مردم از حق جا به جایی و فرصت نجات از نسل‌کشی است. این امر همچنین به معنای محرومیت بیماران و مجروحان از حق درمان خارج از غزه است و با توجه به نبود امکانات پزشکی و درمانی در پی جنایت‌های اسرائیل احتمال مرگ این بیماران و مجروحان بیشتر می‌شود.

طبق گزارش مرکز رسانه‌ای فلسطین، این سازمان حقوق بشری تاکید کرد: رفح مرکز فعالیت‌های امدادی و انسانی به شمار می‌رود و کمک‌های انسانی نجات‌بخش از همین نقطه وارد می‌شود و ده‌ها سازمان امدادی کمک‌های خود به غیرنظامیان از جمله آب، غذا و دارو را در همین منطقه ذخیره کرده‌اند. بنابراین حمله به رفح منجر به قحطی و انتشار بیماری‌های گسترده می‌شود.

در این بیانیه آمده است: هزاران آواره در رفح تلاش می‌کنند که به منطقه مواصی در خان‌یونس بروند و جنگنده‌ها و تانک‌های صهیونیستی آن‌ها را به شدت بمباران می‌کنند و همین امر منجر شد که طی 48 ساعت گذشته 52 فلسطینی از جمله 17 کودک و 14 زن شهید شوند و 18 منزل مسکونی نیز ویران شد. به دلیل دستور کوچ اجباری جدید، بیمارستان ابویوسف النجار که بیمارستان مرکزی رفح است و یک مرکز درمانی دیگر تخلیه شد و این امر پیامدهای خطرناکی به همراه خواهد داشت.

این سازمان آورده است: در نتیجه حمله رژیم صهیونیستی به شرق رفح پمپاژ آب متوقف شده و بسیاری از مواد غذایی در دسترس نیست و همین امر منجر به بحران قحطی می‌شود. کوچ اجباری صدها هزار غیرنظامی فلسطینی لزوما به معنای رفتن آن ها به مناطق امن نیست زیرا در ساعات گذشته مناطق متعددی در خان‌یونس و دیرالبلح که مناطق امن اعلام شده بودند، توسط رژیم اشغالگر بمباران شدند. اکنون در منطقه المواصی که طول آن 13 و عرض آن یک کیلومتر است بیش از 400 هزار نفر حضور دارند، این منطقه علیرغم اینکه امکانات لازم را ندارد همواره از سوی رژیم صهیونیستی بمباران می‌شود.

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: با گذشت 215 روز از جنایت نسل‌کشی های مداوم در غزه، اسرائیل به دنبال حمله گسترده دیگر در رفح است و به سرنوشت صدها هزار غیرنظامی و آواره که بعد از اعلام منطقه امن به آن پناه آورده‌اند هیچ اهمیتی نمی‌دهد. با توجه به تعداد بالای ساکنان در این منطقه کشتاری بزرگ رخ خواهد داد و نگرانی‌هایی نسبت به سناریوی کوچ اجباری جدید به خارج از نوار غزه وجود دارد.

دیده‌بان حقوق بشر اروپا-مدیترانه همچنین تاکید کرد: از جامعه بین‌المللی می‌خواهیم که برای توقف حمله نظامی به رفح و توقف جنایت نسل‌کشی توسط اسرائیلی که از هفت ماه پیش درحال رخ دادن است به‌طور فوری و قاطع ورود کند و با افزایش فشارها به اسرائیل این رژیم را مجبور کند تا به قوانین بین‌المللی و احکام دیوان بین‌المللی دادگستری برای محافظت از غیرنظامیان در غزه پایبند باشد.

پیش از این سازمان پزشکان بدون مرز اعلام کرد: حمله به رفح پیامدهای فاجعه‌باری برای بیش از یک میلیون فلسطینی خواهد داشت و آسیب به سیستم پزشکی را افزایش خواهد داد. بیمارستان‌های میدانی یا تأسیسات جایگزین نمی‌توانند با افزایش شدید مجروحان تعامل کنند.

این سازمان اعلام کرد: ارائه کمک‌های پزشکی و انسانی به مردم غزه اکنون چالش بزرگی است.

حمله ارتش رژیم صهیونیستی به شرق رفح با مقاومت شدید گروه‌های فلسطینی روبرو شده است.

طی ساعات گذشته بیمارستان ابویوسف النجار در شرق رفح به دلیل حمله شدید رژیم اشغالگر به اطراف بیمارستان و مناطق شرقی تخلیه شد.

همچنین منابع پزشکی فلسطینی اعلام کردند ۳۵ شهید و ۱۲۹ زخمی ظرف ۲۴ ساعت گذشته به بیمارستان الکویت در رفح منتقل شدند.

انتهای پیام



 

دیگر خبرها

  • گزارش سازمان حقوق بشری از جنایت‌های رژیم صهیونیستی در رفح
  • امروز روز جهانی خَر است!
  • تعداد بمب‌های منفجر نشده در غزه،‌ از زمان جنگ جهانی دوم بی‌سابقه است/ میزان آوارها در نوار غزه بیش از خرابی‌های ایجاد شده در اوکراین است/ ارتش با نتانیاهو در مورد اهداف جنگ اختلاف دارد/ پلیس آمریکا تاکنون ۲۰۰۰ دانشجو را به جرم حمایت مردم غزه دستگیر کرده ا
  • اقدام ترکیه در تعلیق روابط تجاری با رژیم صهیونیستی بر دیگر کشورهای اسلامی تاثیرگذار است؟
  • آیا خیزش مردمی در غرب ماشین جنگی اسرائیل را متوقف می‌کند؟
  • آمریکا در مسئله فلسطین در حال عوض کردن جلاد و شهید است / خیزش‌های اروپا و آمریکا منجر به سقوط صهیونیست خواهد شد
  • لبنان خواستار اقدام فوری جامعه جهانی برای جلوگیری از حمله به رفح شد
  • حامیان فلسطین در نیویورک پرچم آمریکا را آتش زدند+ فیلم
  • ترکیه تجارتش با چین، هند و آفریقا را جایگزین رژیم صهیونیستی می‌کند
  • خیزش دانشگاهیان آمریکایی؛ چالشی برای سیاست‌های دوگانه غرب در قبال حقوق بشر