Web Analytics Made Easy - Statcounter

تجارت برده و برده داری بخش حذف نشدنی و غیرقابل انکار میراث تاریخی آمریکا و اروپا است که در پس زمینه نمایش ریاکارانه حقوق بشری این کشورها خودنمایی می‌کند.

به گزارش خبرگزاری برنا، سازمان ملل متحد ۲۳ اوت مصادف با یکم شهریورماه را به عنوان "روزجهانی یادآوری تجارت برده و الغای آن" نامگذاری کرده است. تجارت برده و برده داری علی‌رغم آنکه چندین قرن از آن می‌گذرد همچنان در جهان فراگیر است و تبدیل به برده داری نوین شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تجارت برده که از قرن پانزدهم میلادی در اقیانوس اطلس آغاز شد به سرعت در کشورهای اروپایی و آمریکا گسترش یافت؛ اول پرتغالی‌ها و بعد اسپانیایی‌ها، فرانسوی‌ها، هلندی‌ها و انگلیسی‌ها، دانمارکی‌ها وارد این چرخه کثیف و غیرانسانی شدند و این روند ظالمانه به تمام اروپا سرایت کرد.

طبق آمارهای منتشره از نیمه دوم قرن هفدهم، با ایجاد سیستم کشتزار در مستعمرات جنوبی آمریکای شمالی، تعداد برده های آفریقایی که برای کار در زمین به آمریکا آورده می شدند، افزایش ناگهانی یافت و برخی از شهرهای ساحلی آمریکا عملاً به مرکز برده فروشی تبدیل شد.

سود تجارت ناشی از برده داری و بهره کشی از انسان‌ها به ویژه سیاهان و بومیان در آمریکا و کشورهای اروپایی، جیب و چشم صاحبان این تجارت پرسود را به قدری پٌر و کور کرده بود که برده‌ها به عنوان یک انسان در نظر گرفته نمی‌شدند، بلکه کالاهایی برای خرید، فروش و استثمار بودند.

شکنجه، قتل، بهره کشی جنسی از زنان و کودکان سیاه‌پوست و بومی و ده ها ظلم دیگر از سوی سفیدپوستان آمریکایی و اروپایی سبب شد تا  این برده ها در برابر سرنوشت خود ساکت نمانند و پایان شکل وحشیانه برده داری در غرب را در قرن نوزدهم رقم بزنند.

اگرچه به ظاهر برده‌داری در جهان امروزی به پایان رسیده و نشانه‌های بارز آن مربوط به سال های گذشته است؛ با این حال بشر همچنان با آن، البته به شیوه‌های جدید دست و پنجه نرم می‌کند. از قتل وحشیانه «جورج فلوید» گرفته تا کشتار هر روزه سیاه‌پوستانی که زیر فشار زانو و یا مشت و لگد پلیس آمریکا جان می بازند و یا مرگ هزاران کودک بومی بی‌گناه در کانادا و صدها نمونه دیگر از نقض حقوق رنگین پوستان در کشورهای اروپایی، همه و همه نشان از آن دارد که تفکر دوره برده داری در شکلی مدرن بروز و نمود یافته است. با این وجود کشورهای غربی مانند آمریکا این بخش از تاریخ سیاه خود را همچنان به حاشیه می برند.

طی سال‌های اخیر، درست از زمانی که «فردی گری» جوان سیاه‌پوستی که به خاطر خشونت پلیس آمریکا و جراحات در ناحیه ستون فقرات و نخاع کشته شد و به لطف شبکه‌های اجتماعی، جهان بخشی از چهره واقعی آمریکا را به نظاره نشست و کشتار هدفمند سیاه‌پوستان مورد اعتراض افکار عمومی جهان قرار گرفت. سال گذشته نیز که افسر پلیس به مدت 9 دقیقه پای خود را بر گردن فلوید فشرد و او را به قتل رساند، نه تنها مردم آمریکا بلکه مردم جهان با برچیدن و آتش زدن نمادهای برده داری خشم و انزجار خود را به نمایش گذاشتند.

در این میان کشورهای اروپایی نیز هر کدام به سهم خود سعی می کنند نقش خود را در تاریخ برده داری انکار کنند. یکی از آن کشورها سوئد است که نقشی فعال در حوزه تجارت برده داشته ولی با انکار این بخش از تاریخ خود تلاش کرده تا از خود چهره ای انسانی و مدعی حقوق بشر به جهانیان ارائه دهد.

فرانسه، انگلیس، دانمارک، هلند، آلمان و دیگر کشورهای غربی که اکنون در صف کشورهای مدعی حقوق بشر قرار گرفته اند، در حالی تاریخ برده داری خود را به فراموشی سپرده اند که انگار از یاد برده‌اند اقلیت های نژادی در این کشورها با چه پیامدهای نژادپرستی نهادینه و سیستماتیکی دست و پنجه نرم می کنند؛ از نابرابری واضح در حق مسکن، بازار کار، دسترسی به مراقبت‌های پزشکی و بهداشتی و رفتارهای نژادپرستانه توهین آمیز گرفته تا اخراج آنها به کشورهای خود و یا دیگر کشورها.

طبق برآوردها و تحقیقات جهانی، در حال حاضر بیش از ۴۵ میلیون نفر در جهان قربانی  برده داری نوین هستند و سهم کشورهای غربی مانند گذشته در این تجارت قابل توجه و تامل است.

آیا این خبر مفید بود؟ 0 0 بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: حقوق زمین سازمان ملل متحد قتل مسکن کشورهای اروپایی تجارت برده برده داری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۲۶۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد یک اتحادیه دفاعی هدفی دور از دسترس در اتحادیه اروپا

در حالی که جنگ اوکراین بحث‌ها درباره لزوم تشکیل یک اتحادیه دفاعی مستقل در اتحادیه اروپا را داغ کرده است، اما به دلیل بسیاری اختلاف نظرها در این باره بین اعضاء این مسئله هدفی دور از دسترس در این اتحادیه تلقی می‌شود. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "تاگس شاو" در مطلبی نوشت: جنگ علیه اوکراین و ریاست‌جمهوری احتمالی دونالد ترامپ در ایالات متحده آمریکا به وضوح نشان می‌دهد که کشورهای اتحادیه اروپا باید برای دفاع از خود بیشتر تلاش کنند. اما در مورد تهیه تسلیحات و دفاعی عدم همکاری در این اتحادیه وجود دارد.

اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا اخیراً در نشستی با نمایندگان تسلیحات، درخواست کرد که اروپا باید در مورد دفاع بیدار شود زیرا به زعم وی رفاه و آزادی به امنیت مستقل بستگی دارد.

این بینش اندکی پس از شروع جنگ در اوکراین روی کاغذ آمد. در اجلاس سران اتحادیه اروپا در ورسای فرانسه، سران کشورها و دولت های اتحادیه اروپا متعهد شدند که مسئولیت بیشتری برای امنیت اروپا بر عهده بگیرند. بر اساس تصمیمات اتخاذ شده هزینه های دفاعی باید به میزان قابل توجهی افزایش یابد، سرمایه گذاری های مشترک در دفاع انجام شود و وابستگی های استراتژیک کاهش یابد.

در ادامه این مطلب آمده است: بر اساس گزارش کمیسیون، کشورهای عضو این اتحادیه از سال 2022 هزینه های دفاعی خود را 20 درصد افزایش داده‌اند. با عضویت فنلاند و سوئد در ناتو، شرکای اروپایی به هم نزدیک‌تر شده‌اند.

کشورهای عضو اتحادیه اروپا همچنین از اوکراین در نبرد دفاعی خود علیه روسیه حمایت می کنند. برای انجام این کار، آنها وجوهی را از تسهیلات صلح اروپا (EFF) که یک ظرف پول خارج از بودجه اتحادیه اروپا بود، آزاد کردند. قبل از شروع جنگ اوکراین این صندوق به عنوان یک صندوق بحران برای مهار درگیری ها و حفظ صلح در نظر گرفته شده بود، اما اندازه آن برای انجام وظیفه عظیم کمک به اوکراین بسیار کوچک بود. از زمان آغاز به کار این صندوق بودجه آن چندین برابر افزایش یافته است و اکنون به حدود 17 میلیارد یورو رسیده است. با پول این صندوق، کشورهای اتحادیه اروپا توانستند ادوات نظامی جدید را تهیه کنند در حالی که انبارهای قدیمی خود را به اوکراین تحویل دادند .

در ادامه این مطلب آمده است: هر چه جنگ در اوکراین بیشتر طول می کشد بروکسل بیشتر در مورد چگونگی سازماندهی تدارکات در درازمدت، و همچنین این مسئله که چگونه ارتش های خود را می تواند برای یک وضعیت امنیتی تهدید کننده تر مناسب سازد، فکر می کند. علاوه بر این، صنعت دفاعی اروپا نیازمند امنیت برنامه ریزی است و این سوال مطرح می شود که هوشمندانه ترین خرید تا چه حد می تواند باشد. در مارس سال جاری میلادی کمیسیون اتحادیه اروپا استراتژی صنعت دفاعی اروپا را ارائه کرد. هدف آن تشویق دولت‌ها به خرید بیشتر با هماهنگی هم و در نتیجه عدم خرید سیستم‌های تسلیحاتی برای دو بار یا بیش از یک بار است. اوکراین نیز مجاز به شرکت در این برنامه است.

"مارگارت وستاگر"، معاون رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، بر اساس محاسباتی اعلام کرده که از آغاز جنگ اوکراین تا ژوئن 2023، کشورهای عضو اتحادیه اروپا بیش از 100 میلیارد یورو برای تسلیحات هزینه کرده‌اند. 80 درصد خریدها توسط شرکت های دفاعی خارج از اتحادیه اروپا انجام شد و بیش از نیمی از این پول به ایالات متحده رفت. وی این را شرایط پایدار و مناسبی نمی داند.

بنابراین هدف اعلام شده این است که کشورهای عضو تا سال 2035 بیش از نیمی از تسلیحات خود را از شرکت های دفاعی اروپایی خریداری کنند. کمیسیون اتحادیه اروپا می خواهد این امر را از جمله از طریق شرایط مالیاتی بهتر ترویج کند. در آینده، بانک سرمایه گذاری اروپا نیز می تواند نقش مهم تری ایفا کند که تاکنون در پروژه های آب و هوایی تخصص داشته است، اما می تواند به نوعی بانک دفاعی تبدیل شود که به جذب سرمایه خصوصی برای دفاع کمک می کند.

اورزو لا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپایی تاکید کرد: در پیشنهاد جدید ما برای برنامه صنعت دفاعی اروپا، ما می خواهیم 1.5 میلیارد یورو اضافی از بودجه اتحادیه اروپا تامین کنیم. وی تاکید کرد: ما می دانیم که این می تواند کارساز باشد و ما راه را برای یک اتحادیه مستقل تر نشان می دهیم.

علاوه بر خرید مشترک، این پول همچنین برای اطمینان از حفظ زنجیره تامین و موجودی ها استفاده خواهد شد. با این حال، نمی توان گفت که کشورهای اتحادیه اروپا به این برنامه علاقه مند هستند. این نگرانی وجود دارد که این امر اساساً به شرکت‌های تسلیحاتی فرانسوی و آلمانی یارانه بدهد بدون اینکه سایر کشورهای اتحادیه اروپا از سود کافی برخوردار شوند. برای برخی از پایتخت‌های اروپایی این پیشنهاد کمیسیون اتحادیه اروپا همچنین به نوعی انتقال بیش از حد اختیارات به بروکسل است.

در ادامه این مطلب آمده است: به این ترتیب ایده همکاری بیشتر با یکدیگر در زمینه دفاعی تا کنون دشوار بوده است. برنامه ای برای توسعه قابلیت های نظامی مشترک از سال 2017 در حال اجرا است که PESCO نام دارد و بیش از 60 پروژه دفاعی مشترک را آغاز کرده است. با این حال، اثرات هم افزایی مورد انتظار تا حد زیادی محقق نشدند.

در ادامه این مطلب آمده است: بازار تسلیحات در اتحادیه اروپا هنوز به شدت پراکنده است. این امر از جمله به دلیل ایده‌های مختلف سیاست تسلیحاتی و منافع متفاوت تولیدکنندگان است. فرانسه به ویژه به ایده خرید اروپایی تاکید دارد. آلمان بر خلاف فرانسه برای کمک به اوکراین به طور موثر و سریع، همچنین معتقد است که خرید در خارج از اروپا مناسب است - جایی که به زعم برلین سلاح‌ها سریع‌تر و راحت‌تر در دسترس هستند، برای مثال در کره جنوبی یا ایالات متحده.

در بخش پایانی این مطلب آمده است: حتی اگر مسیر یک اتحادیه دفاعی واقعی نامشخص باشد، سیاست دفاعی قطعا این روزها نقش قوی‌تری در اتحادیه اروپا ایفا می‌کند. دموکرات مسیحیان و سوسیال دموکرات ها، لیبرال ها و سبزها این موضوع را در مبارزات انتخاباتی خود مطرح می کنند. برجسته ترین تقاضا این روزها برای روی کار آمدن یک کمیسر دفاعی اروپایی است. به این ترتیب بروکسل همچنین برای آینده ای آماده می شود که در آن ایالات متحده دیگر نمی تواند ضامن امنیت اروپا باشد.

هشدار به اتحادیه اروپا درباره مصادره دارایی‌های روسیهاختلال در عملیات دریای سرخ اتحادیه اروپا

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تقدیر از قهرمان تاریخ‌ساز یخ‌نوردی جهان
  • ملا هبت‌الله: جهان کفر برای جدایی دین از سیاست تلاش می‌کند
  • فرصت حج برای غزه
  • اقدام ترکیه در تعلیق روابط تجاری با رژیم صهیونیستی بر دیگر کشورهای اسلامی تاثیرگذار است؟
  • هشدار مقام اتحادیه اروپا به چین درباره صنعت زدایی
  • هاآرتص: تل‌آویو نگران همه گیر شدن تحریم علیه اسرائیل است
  • ایجاد یک اتحادیه دفاعی هدفی دور از دسترس در اتحادیه اروپا
  • مارکسیسم چه نگاهی به سیاست بین‌الملل دارد؟
  • لاوروف: هر دو حزب آمریکا، روسیه و چین را دشمن می‌دانند
  • شهری شلوغ با بیشترین نرخ رشد جمعیت در جهان